Ons lichaam heeft soms wat extra ondersteuning nodig. Ouderdom, sport of blessures kunnen de flexibiliteit en werking van gewrichten aantasten. Medische bandages geven stabiliteit, veiligheid en de ondersteuning om beter te bewegen of om sneller te herstellen van een blessure. Therapeutisch elastische kousen worden onder andere gebruikt bij vermoeide en onrustige benen, zwelling aan de benen en vaataandoeningen. Drogisterij & Medische bandagehandel J.W. Elsenaar B.V. is, naast onze ervaring in de drogisterij sinds1965, ook sinds 1992 dé medisch bandage specialist voor de regio Delft en omstreken en heeft vele producten uit voorraad leverbaar. Dankzij uitgebreide vakkennis en jarenlange ervaring kan Rosemarie Elsenaar u specialistisch en vooral persoonlijk advies geven over welk producten het meest geschikt voor uw klachten zijn. Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden. 

U kunt ons telefonisch bereiken op 015 - 212 44 82.

Welk product past bij wie?

Niet iedere klant is hetzelfde. Daarom maakt onze persoonlijke benadering elk advies uniek. Zo hebben wij bijvoorbeeld diverse kwaliteiten elastische kousen, die in diverse kleuren en soms ook met motiefjes geleverd kunnen worden. Ook leveren wij een ruime keuze aan knie-, pols-, arm- en enkelbraces voor zowel medische doeleinden als sportgerelateerde klachten. 


Persoonlijk advies

Uit ervaring weten wij dat een klant van 20 jaar andere wensen en eisen heeft dan een klant van 75 jaar, daarom bieden wij voor elke leeftijd, stijl en smaak meerdere keuzes aan producten. Door onze uitgebreide voorraad zijn wij veelal in staat uw gewenste product direct te leveren. Tot slot bieden wij ook de mogelijkheid om het aantrekken of aanbrengen van uw steunkous, brace of bandages bij ons te oefenen zodat u thuis zonder ongemak van uw product gebruik kunt maken. Voor het aan- en uittrekken van elastische kousen hebben we diverse hulpmiddelen op voorraad die het zelfstandig aan- en uittrekken mogelijk maken.

Verzekering, vergoeding en declaratie

Wat wel en niet door uw verzekering wordt vergoed, hangt van uw polisvoorwaarden af. Wij declareren de elastische kousen direct bij de verzekeringen. Voor andere medische hulpmiddelen is dit niet altijd het geval. Als u vragen over een vergoeding of declaratie heeft, kunt u ons telefonisch bereiken op 015 - 212 44 82

Wanneer gebruikt u medische bandages?

Compressietherapie

In de volksmond worden therapeutische elastische kousen (TEK) vaak en foutief 'steunkousen' genoemd. We moeten echter een duidelijk onderscheid maken tussen deze twee producten.

  • TEK zijn medische hulpmiddelen die de arts zo nodig kan voorschrijven als de patiënt de juiste indicaties heeft of als hij/zij denkt dat ze nodig zijn. In onze winkel worden de maten van de benen of armen opgemeten. In sommige gevallen worden er ook kousen op maat gemaakt, speciaal voor de klant.
  • Steunkousen zijn daarentegen alleen geschikt voor mensen zonder vaatproblemen, bijvoorbeeld voor mensen met een staand beroep of tijdens reizen.

Lipoedeem

Lipoedeem is een erfelijke chronische aandoening waarbij de verdeling van het vetweefsel over de dijen, onderbenen en heupen verstoord is.

Lymfoedeem

Lymfoedeem is een aandoening waarbij het lymfevocht niet goed wordt afgevoerd en zich in armen of benen ophoopt.

Veneuze beenzweer

Wonden op het onderbeen die slecht of helemaal niet genezen worden "open been " of "veneuze beenulcera" (medische term: ulcus cruris venosum) genoemd.

Artrose

Artrose is een aandoening aan de gewrichten waarbij het kraakbeen in gewrichten wordt aangetast. Mensen met artrose - ook wel gewrichtsslijtage genoemd - hebben vaak pijn in hun gewrichten of ervaren hier stijfheid.

Diepe veneuze trombose

Bij trombose wordt een bloedvat geblokkeerd door een bloedstolsel (trombus), zodat er slechts weinig of geen bloed doorheen stroomt.

Spataderen

zijn uitgezette aderen die, vooral op de benen, verschijnen als kronkelige bundels die soms als zwellingen in de vorm van knopen uitsteken op het oppervlak van de huid.

(Sport)blessures

pijn of problemen door overbelasting of verkeerde houdingen bij sport of beweging. Of klachten na bijvoorbeeld een ongeval.

Wij werken voornamelijk met de volgende merken

Therapeutische kousen en steunkousen: